Aika:

17.-18.9.2022

 

Paikka:

Tapahtumakeskus Tullisali, Oulu

 

Näytteilleasettajat:

17 kpl

 

Näyttelyvieraat:

3 500 kpl

LEGO-rakennustapahtumien uusi tuleminen onnistui Oulussa

Oulun Tullisalissa järjestetty Pii Poon LEGO-rakennustapahtuma oli ensimmäinen tapahtuma koronapandemian aiheuttaman tapahtumasulun jälkeen. Tunnelmat ennen tapahtuman alkua olivat jännittyneet. Palaavatko ihmiset kolmen vuoden tauon jälkeen LEGO-tapahtumiin? Vuoden 2019 syksyllä samoissa tiloissa vieraili 3 700 näyttelyvierasta.

Lauantaina näyttelyvieraita alkoi virrata sisään heti porttien avaamisen jälkeen. Tulli sali täyttyi aamupäivän mittaan ja väkeä riitti salin täydeltä lauantain ja sunnuntain, mikä todisti että LEGO-harrastus sosiaalisena ilmiönä elää edelleen. Media oli kiinnostunut tapahtumasta aiempia vuosia vähemmän, vaikka paikalla olikin YLE ja tapahtuman huomioivat ennakkoon Mun Oulu sekä paikalliset tapahtumakalenterit.

Tummassa tyylikkässä Tullisalissa oli esillä tuttuun tapaan näytteilleasettajien upeita LEGO-teoksia, myymälä sekä uusitut rakennuspisteet. Mustat pöytä- ja seinäkankaat antoivat hienot puitteet teosten ja tapahtuman valokuvaukselle. Myös elävä LEGO-hahmo Emmet viihdytti yleisöä molempina päivinä.

Palikkatakomo ry oli mukana kuuden näytteilleasettajan voimin. Takomon näyttelystä massiivisimmat kokonaisuudet keräsivät suurimman huomion: JK:n dinopuisto sekä @finnbricks:n fantasia-aiheinen linnamaailma . Esillä oli lisäksi minifiguuri- ja ajoneuvokokoelmia, Harry Potter- ja Star Wars -teemaa sekä suurimpia LEGO-sarjoja. Jesse ja Tuomas Pyykkösen toiminnallisesti vaikuttavia Technic -työkoneita ohjattiin pelikonsoliohjaimilla.

Rakennuspisteet olivat jälleen täynnä innokkaita rakentajia. Punaisten peruspalikoiden rakentelupiste sekä Minecraft-rakentelu olivat ensimmäistä kertaa toiminnassa Pii Poon LEGO-rakennustapahtumassa. Etenkin punaisilla rakentelupöydillä korkeita torneja ja massiivisia teoksia nousi hurjaan tahtiin. Jo tapahtumapäivien alkupuolella suurin osa helposti rakennettavista peruspalikoista oli kiinni teoksissa. Purkamalla ja uudelleen rakentamalla rakennuspisteet pysyivät elävänä koko tapahtuman ajan.

Tapahtuman henkilökunta ja ahkerimmat näytteilleasettajat auttovat rakennelmien purkamisessa lauantai-iltana, ja sunnuntaina vieraita odotti taas neitseellinen palikkameri. Samanaikaisesti käytiin näytteilleasettajien kesken Palikkatakomo ry:n ja Pii Poo Oy:n järjestämä rakennuskilpailu.

Käytettyjen irtopalikoiden myyntipöydällä riitti kiinnostavia palikoita sunnuntai-iltaan asti, ja itse koottavat LEGO-minifiguurit olivat suosittu muisto. Uusista LEGO-sarjoista eniten myytiin Minecraft-paketteja - ehkäpä Minecraft-rakentelun innoittamana?