TIEDOTE 29.6.2020

Pandemiatilanteesta johtuen joudumme valitettavasti siirtämään syksylle suunnitellut Pii Poon LEGO-tapahtumat myöhemmäksi.

Tapahtumissamme tärkeässä osassa on muun muassa LEGO-palikoilla rakentaminen ja sitä kautta syntyvät fyysiset kontaktit. Emme pysty järjestämään nykyisessä tilanteessa tapahtumaamme turvallisesti valtioneuvoston määräyksiä ja suosituksia noudattaen.

Valtioneuvoston tämän hetkisen tiedon mukaan kaikista kokoontumisrajoituksista luovutaan lokakuun alussa, mikäli epidemiatilanne sallii.

Neuvottelemme jatkuvasti yhteistyökumppaniemme kanssa ja etsimme uusia päivämääriä tapahtumillemme. Ilmoitamme tällä sivulla kaikki LEGO-tapahtumiimme liittyvät uutiset.

Nähdään LEGO-tapahtumissa!
Timo Ranto,
tapahtumavastaava
Pii Poo Oy

Missä?

Milloin?

  • Tapahtuman uusi aika julkaistaan elokuussa.
  • Lipunmyynti loppuu puoli tuntia ennen tapahtuman loppumista (ei sisäänpääsyä viimeisen puolen tunnin aikana)

Mitä maksaa?

  • Liput tulossa myyntiin keväällä 2020!


LEGO rakentelu tapahtuma

LEGO-kaupunki

Tule rakentamaan yli miljoonan palikan valikoimasta oma rakennelmasi ja vie se osaksi kaikkien aikojen suurinta LEGO-kaupunkia. Kävijät voivat osallistua LEGO-kaupungin rakentamiseen tapahtuman molempina päivinä.
 

LEGO-rakentelualueet

Tapahtumassa lapsia palvelevat LEGO System sekä LEGO DUPLO -rakentelupisteet. LEGO System -rakentelupisteelle ovat tervetulleita kaikki yli 4-vuotiaat rakentamaan miljoonista LEGO-palikoista mitä tahansa. LEGO DUPLO -rakentelupiste on taaperoiden (1-3-vuotiaat) valtakunta. LEGO DUPLO -alueen läheisyydessä sijaitseva kahvila palvelee koko tapahtuman ajan. Näin suuria LEGO-rakentelupisteitä ei Suomessa ole koskaan nähty!
LEGO taloja kaupungissa Helsingissä

LEGO-näyttelyt

Suomen taitavimmat LEGO-rakentajat kerääntyvät jälleen saman katon alle esittelemään upeita LEGO-teoksia. Luvassa on laaja kirjo LEGO-harrastajien omia taidokkaita teoksia, LEGO-erikoisuuksia, sekä LEGO-keräilijöiden kokoelmia aina 70-luvulta saakka. Tapahtumassa on mukana jälleen Suomen LEGO-harrastajien yhdistys Palikkatakomo ry suurella yhteisteoksella sekä yksittäisteoksilla.
 

LEGO-elokuvat

Ilman erillistä maksua pääset katsomaan huippusuosittuja LEGO-elokuvia. LEGO-elokuvateatterissa on noin 200 istumapaikkaa. Paikat eivät ole varattavissa etukäteen.
Lasten LEGO kaupunki

LEGO-tuotemyynti

Pii Poon LEGO-myymälästä löydät Suomen suurimman valikoiman LEGO-tuotteita. Yli 400 erilaisen LEGO-paketin valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Myynnissä on myös rajoitettu erä LEGO-erikoistuotteita nopeimmille. LEGO-pakettien lisäksi tarjolla on LEGO-avaimenperiä sekä muuta oheistavaraa. Myymälässä käy maksuvälineenä yleisimmät pankki- ja luottokortit sekä käteinen.

 

LEGO-irtopalikkamyynti

Tule etsimään puuttuvat palikat tai laajenna varastoasi LEGO-irtopalikkamyyntipisteellä. Myynnissä on myös rajattu erä erikoisfiguureita sekä mahdollisuus rakentaa oma LEGO-figuuri yli 25 000 osan valikoimasta!
LEGO patsas LEGO tapahtumassa Helsingissä

LEGO-robottialue

Voit ihastella LEGO Mindstorms-robotteja Robotiikka- ja tiedekasvatus ry:n toimintapisteellä, jossa esitellään First LEGO League -toimintaa. Pääset myös itse tutustumaan mekaniikkaan LEGO-palikoiden avulla Suomen Tiedekoulun robottipisteellä. Voit tutustua Suomen tiedekoulun toimintaan täältä ja Suomen tiedekasvatus ry:n toimintaan täältä.

 

LEGO-mallipuisto

Keskusaukiolla voit ihastella LEGO-mestarirakentajien tekemiä LEGO-malleja ja patsaita. Mallien rakentamiseen on käytetty useita tuhansia LEGO-palikoita ja suurimmat ovat lähes kaksi metriä korkeita.

LEGO tapahtuma rakennelmia

Muuta nähtävää

Ihka elävät LEGO-hahmot ilahduttavat kävijöitä koko tapahtuman ajan. LEGO-hahmot ovat erittäin kilttejä, joten voit etsiä heidät käsiisi ja käydä ottamassa vaikka kaverikuvan.

Palikkatakomo ry osallistuu tänäkin vuonna tapahtumaan ja heidän osastoltaan voit bongata valtavan LEGO-kaupungin, mahtavia yksittäisteoksia, sekä muita mahtavia LEGO-rakennelmia. Palikkatakomo Ry on Suomen LEGO-harrastajien rekisteröity yhdistys, jonka tehtävänä on koota kasaan suomalaisten LEGO-harrastajien sankka joukko ja tukea harrastusta maassamme. Lisätietoa Palikkatakomo ry:n toiminnasta voit lukea täältä.

Pääsyliput

Tapahtumaan myydään lippuja ennakkoon sekä ovelta molempina tapahtumapäivinä. Maksuvälineinä tapahtumassa käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit sekä käteinen. Pääsylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn molempina tapahtumapäivinä.

 

Pysäköinti ja tulo-ohjeet

Julkiset liikennevälineet: Raitiovaunut: 7 ja 9. Bussit: Kaikki Pasilan asemalle tulevat bussit. Junat: Kaikki lähi- ja kaukojunat (lukuunottamatta Allegro-junia) pysähtyvät Pasilan asemalla, josta pääset suoraan alikulkutunnelin kautta Messukeskukseen. Tarkemmat tulo-ohjeet löydät täältä.

Pysäköinti: Messuparkki sijaitsee Messukeskuksen pohjoisen sisäänkäynnin puolella, osoite Ratapihantie 17. Lisätietoa ja hinnaston löydät täältä.

Messukesus Helsinki

Näytteilleasettajaksi?

Onko sinulla LEGO-teoksia, -settejä, -kokoelmia tai jotain muuta LEGO-aiheista, jonka haluat tuhansien LEGO-fanien nähtäville tapahtumaamme? Näytteilleasettajille ei ole ikärajaa tai muita rajoituksia ja viime vuonna LEGO-rakennustapahtumassa olikin yhteensä yli 100 näytteilleasettajaa kaikista ikäluokista.

Lisätietoja tapahtumasta antaa Timo Ranto / 044 242 3899 / timo@piipoo.fi

Helsingissä lastentapahtuma LEGO-kaupunki

Muista liittyä sähköpostilistallemme sivun alareunassa olevan lomakkeen kautta, niin saat aina uusimmat tiedot tapahtumistamme!